jJedz zdrowo i nie tyj

Zbilansowana
dieta znaczy jedzenie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w odpowiednich ilościach. 40 procent diety
winny stanowić warzywa. W
zrównoważonej diecie muszą
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroki wachlarz warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów i szpinaku. Najlepiej
gotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe trzeba spożywać raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier należy spożywać czasami, czyli wyjątkowonieczęsto,
bo nie jest to element niezbędny w pokarmach codziennych.Jedzenie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
kolekcjonuje kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne jedzenie wiedzie do efektywnego
odchudzania się. Porcje jedzenia powinny być małe –
konsumując mało możemy być syci,
naukowcy to udowodnili. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno wystarcza. Oleje
roślinne i oliwa są niezwykle
korzystne dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadakorzystny tłuszcz, więc
trzeba je nieodzownie włączyć do
lekkiej diety. Należy
spożywać składniki jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe, mają w
sobie to, co najlepsze. Warto zrezygnować z dań oferowanych
w puszkach i słoikach, bo są one praktycznie bezwartościowe. Produkty muszą być wysokiej
jakości, bo tylko wysoka jakośćgwarantuje smaczne i zdrowe jedzenie.

tekst dostepny na stronie : tania levitra
kamagra